ДАТА ПУБЛІКАЦІЇ: 2024-02-08

ВИПРОБУВАННЯ ГАЛЬМ ABE PERFORMANCE НА ВЕЛИКІЙ ВІДСТАНІ

Фахівці Бюро технічної експертизи та навчання (BETiS) протестували гальмівні диски і колодки ABE Performance на Seat Leon. Випробування проводилися на відстані 50 тис. км у різних умовах. Під час випробувань оцінювали комфорт використання, ефективність гальмування та ступінь зносу.

Ефективність гальмування та комфорт використання

Ми протестували перевірений комплект гальмівних дисків і колодок ABE Performance на Seat Leon ST 2018 року випуску з двигуном 1.6 TDI.

  • Комплект інтенсивно експлуатувався 7 місяців на дистанції 50 000 км.
  • Повна ефективність гальмування була досягнута після 200 км – стандартного періоду обкатки для комплектів гальм.
  • Ефективність гальмівної сили була хорошою за будь-яких умов експлуатації – незалежно від того, була гальмівна система холодною чи розігрітою.
  • Помічено, що на другій осі, де був встановлений гальмівний комплект конкурента, диски були більше забруднені пилом колодок.
  • Випробування триватимуть ще 10 000 км, про що ми напишемо в наступних публікаціях.

Продуктивність тестованих комплектів була хорошою, що підтверджено наступними результатами після розбирання комплекту. На цьому етапі водій без вагань вирішив би знову встановити гальмівні диски та колодки ABE Performance.

Стан гальмівного комплекту після випробувань

Після 50 000 км їзди по автомагістралі гальмівний комплект ABE Performance не має ознак надмірного зносу. Шлях і діапазон зносу, отримані значення товщини і допуски на биття гальмівного диска дозволяють продовжувати тестування гальмівного комплекту приблизно на відстані 10 000 км. На колодках видно природний знос відповідно до пройденої відстані. Слідів перегріву, нерівномірного зносу, тріщин немає.

Рис. Фото перевірених гальмівних дисків

Підсумки тесту

Відразу після встановлення гальмівних комплектів їм потрібно було приблизно 200–300 км, щоб досягти повної ефективності гальмування. Те ж саме стосувалося і деталей конкурентів. Після обкатки дисків і колодок значних проблем у роботі не виникло.

Ефективність гальмівної системи та комфорт використання отримали високу оцінку. Жодних несправностей під час експлуатації та відмінностей у продуктивності за різних умов не виявлено. Як при холодній і прогрітій гальмівній системі, так і на сухому і мокрому покритті ступінь зносу комплекту також залишається на задовільному рівні.

Подібні результати та оцінки роботи були досягнуті для гальмівного комплекту ABE Performance, протестованого на Volkswagen Tiguan 2008 року випуску з двигуном 2.0 TDI під час міської їзди протягом кількох тисяч кілометрів.

ABE Performance – перевірена якість!

Замовляйте гальмівні диски і колодки ABE Performance за нашим E-Catalog:
https://ua.e-cat.intercars.eu/